Mols-færger er solgt

Fragt-ruten lukker i løbet af få måneder

01:43

De to fragtfærger er solgt til et tysk rederi

1 af 2

Mols-Linien har i dag solgt de to kombifærger Maren Mols og Mette Mols, der hidtil har sejlet på fragtruten Kalundborg-Aarhus, og det må hermed betragtes som sikkert at ruten nedlægges. 

Det betyder, at Mette Mols tages ud af drift allerede 22. juli, mens Maren Mols fortsætter til 15. september. Derefter vil Mols-Linien udelukkende drivende hurtigfærgerne mellem Jylland og Sjællands Odde. 

Færgerne er solgt til rederiet FRS GmbH & Co KG i Flensborg, men det er ikke oplyst, hvor de skal sejle i fremtiden.

- Det er et trist men nødvendigt farvel til færgerne og fragtruten Kalundborg-Aarhus, som vi har arbejdet intenst på at gøre rentable for Mols-Linien. Sådan gik det desværre ikke. I den situation er vi tilfredse med at have fået solgt færgerne, siger administrerende direktør hos Mols-Linien, Søren Jespersen.

- Vi har stor fokus på at sikre en sund økonomi i Mols-Linien, og salget af færgerne er et væsentligt element i denne indsats. Ikke mindst fordi hjørnestenen i vores strategi fremover bliver timedrift på vores hurtigfærger.

Salget ventes at betyde et underskud på 30 til 50 mio. kr., hvor der tidligere var forudset et underskud i år på 45 til 65 mio. kr.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30