Møllen på Mols pilles ned

Vistoft Mølle på Mols gennemgår restaurering og i dag røg møllehatten af

02:13

John Mogensen brugte Dybbøl Mølle som billede på, at der er noget galt i Danmark. Tirsdag var det dog en anden mølle, der stod for skud.

På Mols er de nemlig påbegyndt restaureringen af Vistoft Mølle.

- Det er jo en fredet mølle, så vi kan ikke bare gøre hvad vi vil med den, den skal jo restaureres, siger Karen Bjerg Petersen, der ejer Vistoft Mølle.

Læs også VIDEO: Mølle på Mols har fået sin hat på igen

Og som John Mogensen slutter første vers: "der er noget galt i toppen, no'et der trænger til at skiftes ud" - så var det i dag netop møllehatten der blev løftet af.

Penge fra A.P. Møller

Med en bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond samt en yderligere bevilling fra Augustinus Fonden, er det blevet muligt at igangsætte en større restaurering af Vistoft Mølle.

- Vi har fået to millioner af A.P. Møller og 150.000 af Augustinus Fonden. Den havde ikke kunne bevares uden, siger Karen Bjerg Petersen, ejer af Vistoft Mølle.

Dermed er flere års bestræbelser på at bevare Vistoft Mølle som et vartegn for Mols og Nationalpark Mols Bjerge nu blevet en realitet.

- Det er jo en stor glæde at se på, nu er vi jo sikre på, at der sker noget, og så kan den i hvert fald holde et godt stykke tid endnu, siger Jørgen Ørgård, formand for Borgerforeningen Mols.