Moder Theresa løj

Fortsatte med at kalde sig abbedisse

I to år har nonnen Theresa Brenninkmeijer helt uhindret kunnet udgive sig for at være klosterleder ved Sostrup på Djursland, selvom den katolske kirke allerede i sommeren 2011 suspenderede hende som leder, skriver Kristeligt Dagblad.

Suspensionen af hende kom efter års beskyldninger om vold, manipulation og magtmisbrug.

Men dokumenter, som avisen er kommet i besiddelse af, viser, at hun frem til juni i år har underskrevet officielle papirer som klosterleder.

For eksempel har hun opsagt lejemål og underskrevet disse med titlen "abbedisse", hvilket vil sige forstanderinde for et nonnekloster.

Den katolske biskop i Danmark, Czeslaw Kozon, kritiserer nu Theresa Brenninkmeijer for at have set stort på de katolske myndigheders anvisninger siden suspensionen.

Se: Ked af kloster-lukning

- Under sin suspension har M. Theresa ikke kunnet optræde som abbedisse. Hun har dermed tilsidesat både Kongregationens og general-abbedens anvisninger, skriver han i en mail til Kristeligt Dagblad.

Generalabbed Mauro Giuseppe Lepori fra Rom er øverste leder af den orden, Theresa Brenninkmeijer har stået i spidsen for i Danmark, Tyskland og Peru, og han blev i 2011 udnævnt til midlertidig leder af klostret.

Han har dog kun besøgt Danmark én gang i denne periode, og han har efter eget udsagn ikke været klar over, at Brenninkmeijer fortsat agerede og underskrev sig som leder af Sostrup.

Se: Abbedissen bliver fjernet

Sagen kulminerede for godt en måned siden, da Theresa Brenninkmeijer sammen med de resterende nonner forlod klostret, efter at generalabbeden i Rom havde løst dem fra deres livslange løfter.

Hvor de befinder sig nu, ved hverken biskoppen i Danmark eller generalabbeden i Rom.