Møbler til hjemløse

Facebook-side samler ind til hjemløse

For Jim Rasmussen er det guld værd at få hjælp til møbler og inventar

Masser af brugte møbler strømmer til Kirkens Korshærs Genbrugscenter i Horsens og fordeles til hjemløse, der står for at skulle flytte i egen lejlighed.

De mange møbler og andet inventar skyldes en stor interesse for Facebook-siden "Har du noget til overs?".

Siden startede i det små for halvandet år siden, men befolkningens overvældende lyst til at give hjemløse deres brugte møbler har nu resulteret i en fast aftale med Genbrugscentret i Horsens om at afhente møbler m.m. hjemme hos folk.

Inge Eskholm, der er initiativtager til Facebook-siden og pædagog i Udslusningen - det tidligere Projekt Housing First - på Forsorgshjemmet Sølyst, fortæller:

- De hjemløse er glade, når det lykkes for dem at få deres egen lejlighed. Men glæden kan blegne noget, hvis de ikke har andet end en seng at møblere den med. Begejstringen er derfor stor, når de - for et symbolsk beløb - kan udvælge de ting, de har brug for i Genbrugscentret, udtaler Inge Eskholm i en pressemeddelelse.

Forebygger tilbagefald

Hun tilføjer, at ordningen i høj grad forebygger, at de hjemløse bliver triste og går ned med flaget i forbindelse med udslusningen.

Det kan 50-årige Jim Rasmussen skrive under på. Efter et ophold på Sølyst har han nu fået sin egen lejlighed i Vesterled. Han har ikke plads til voldsomt mange møbler på sine 32 kvadratmeter, men sengetøj og lidt køkkengrej er fint at få med, siger han:

- Det kan være et nederlag at få afslag på økonomisk støtte til møbler. Blandt andet derfor er denne ordning guld værd, mener han.

Facebook-siden har indtil videre 150 venner over hele landet.