Mobiloplysninger er slettet

Politiet kan ikke efterforske samtaler i Pernille-sagen fra Galten

Det er ikke længere muligt for politiet at undersøge, hvilke mobiltelefoner, der var aktive omkring det tidspunkt den 14-årige  Pernille Oldenborg Lind døde i sine forældres hjem i Galten.

Teleselskaberne har nemlig for længst slettet oplysningerne, skriver dagbladet B.T.

TDC, der driver landets største mobilnetværk, oplyser til avisen, at den type data gemmes i 400 dage. Pernille Oldenborg Lind døde Sankt Hans aften 2006 og politiet i Aarhus nægtede trods gentagne klager fra pigens forældre i 56 måneder at efterforske sagen som drabssag indtil sagen for nylig blev genåbnet.

Pensioneret kriminalinspektør og tidligere drabsefterforsker Niels Kjøller siger til avisen, at det siger sig selv, at det er et "kæmpe handicap for efterforskningen" at der er gået så lang tid.

Dermed er politiet mere afhængig af vidner, hvis hukommelse kan være svækket af den lange tid, der er gået, vurderer den pensionerede kriminalmand overfor avisen.

Pernille Linds mor og dagbladet B.T. havde ellers fået genskabt slettede telefonnumre og brudstykker af sms-samtaler fra den døde piges mobiltelefon ved at indsende telefonens SIM-kort til et it-firma, hvor eksperter har gravet de slettede oplysninger frem.