Møbelbander på spil

Seneste kup er stjålne designerstole for halv million

Der er i øjeblikket professionelle tyvebander på spil i Østjylland, der går direkte efter designermøbler i de private hjem og fra offentlige steder.

Ifølge politiet er der ofte tale om et decideret "bestillingsarbejde," hvor tyvene har et afsætningsled på markedet til de dyre designerting.

Senest gik det ud over Købmandsskolen i Viby, hvor ukendte gerningsmænd i weekenden brød en dør op og fik listet sig af sted med 122 Arne Jacobsen stole til en værdi på en halv million kroner.

Indbruddet er foregået stille og professionelt med minimale skader. Østjyllands Politi oplyser, at der var små mærker på dørene inde på skolen, og at der ikke var nogen vinduer, der var slået i stykker.

Desuden brugte gerningsmændene tape som et led i deres indbrud.

- Bevægelsessensorerne var klistret til med tape, så de ikke kunne opfange personerne. Der var flere opdagelser på stedet, der viste, at det er professionelle, vi har med at gøre her, siger politikommissær Vagn Martinussen til jpaarhus.dk.

Politiet mener også, at tyvene har brugt hele weekenden på at få fragtet samtlige stole ned fra 3. sal på Købmandsskolen.