Mister job i industrien

1.561 job gået tabt siden 2009

Siden 2009 er der forsvundet 1.561 industriarbejdspladser i Silkeborg og de tabte arbejdspladser i industrien påvirker andre brancher, f.eks. transport og service, der ofte har industrivirksomheder som kunder. Det oplyser Dansk Industri i Silkeborg.

- Hvis vi skal bevare og udvikle vores velfærd frem for at afvikle den, er der brug for, at vi styrker virksomhedernes konkurrenceevne. Vi skal blive mere produktive, så vi nemmere kan afsætte vores varer uden for landets grænser, siger formand for DI Silkeborg, Peter Stampe.

- Men der er også brug for hjælp fra kommunerne, som kan gøre deres til at mindske administrativt bøvl og unødvendige afgifter, fremhæver formanden. Virksomhederne og deres medarbejdere er med til at bidrage til samfundet via skatter og afgifter, og derfor er det afgørende at skabe arbejdspladser i det private, siger formanden i en pressemeddelelse.

På et erhvervstræf den 4. juni arrangeret af DI Silkeborg vil borgmestrene fra Silkeborg, Ikast-Brande og Skanderborg Kommuner mdvirke til at sætte spot på, hvordan man kan styrke erhvervslivet i Midtjylland.