Mister 525 studiepladser

Regeringsudspil rammer Aarhus Universitet

Aarhus Universitet mister 525 studiepladser, hvis uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) får gennemført sit forslag om at skære ned på en række uddannelser.

Ministerens udspil skal først og fremmest sørge for, at der i fremtiden optages færre studerende på uddannelser, hvor de studerende har dårlige jobchancer, når de står med eksamensbeviset i hånden.

Regeringen har også dikteret, hvor i landet, der skal skæres ned. Udspillet betyder, at Aarhus Universitet mister otte procent af sine studiepladser.

Aarhus Universitet er enig med ministeren i, at der bør ske en reduktion i antallet af studerende på ledighedstruede uddannelser, oplyser universitetet på sin hjemmeside.

Rektor Brian Bech Nielsen ønsker dog en mere fleksibel løsning, der inddrager input fra aftagerne og respekterer universiteternes selvstyre.

Oversigt: Disse uddannelser rammes

- Vi er enige om, at der skal ske en dimensionering, men vi opfatter det som en opgave, der bedst varetages af universiteterne - det ligger i vores selvstyre. Endelig må vi ikke glemme, at universiteterne har en forpligtelse til at opretholde forskning og uddannelse på en bred vifte af fagområder, og at der i nogle tilfælde kan være andre hensyn at tage end samfundsøkonomi og beskæftigelsespolitik, siger han til universitetets hjemmeside.

Regeringens udspil betyder ifølge Aarhus Universitet, at der over de næste tre år skal skæres 525 studiepladser væk alene i Aarhus.

De danske universiteter har tidligere spillet ind med en model, der næste år ville reducere antallet af studiepladser med cirka 1.000 på ledighedstruede uddannelser.