Mistede 12 kalve i brand

Landmand så sine dyr brænde inde

01:57

1 af 2

Peter Kristensen mistede i går tolv små kalve i en brand ved hans gård i Lyngby på Djursland. Landmanden kunne ikke få kalvene ud og måtte magtesløst se til, mens en dyrlæge aflivede dyrene.

- Det var ikke særligt rart at se, at kalvene stod inde i flammerne, og vi ikke kunne gøre noget som helst, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

15 behandlet for røgforgiftning

Peter Kristensen var ude og samle halmballer, da han over telefonen fik at vide, at det brændte ved hans gård. Flere personer hjalp med at rede dyrene ud af stalden, og i alt 15 personer blev efterfølgende behandlet for røgforgiftning.

- De har det alle godt. To af naboerne, som virkelig var ihærdige med at få kalve ud, blev sendt på sygehuset sammen med en enkelt brandmand. Resten blev behandlet her, siger Peter Kristensen.

1250 ton halm brændt

Branden opstod søndag, og er i dag stadig ikke slukket. Brandvæsnet har valgt at lade ilden brænde ud af sig selv. I alt er 2500 bigballer udbrændt, hvilket svarer til 1250 ton halm.

De fleste af Peter Kristensens dyr overlevede dog brænden, og er i dag tilbage i stalden.

- De fleste af dyrene er på plads igen, og vi har fået muget ud, gjort rent og slukket ilden. Bygningen er blevet lidt skadet men kan bruges, siger han.

Det vides endnu ikke hvordan branden er opstået.

I videoen herover kan du se hele interviewet med Peter Kristiansen.