Spilkonsulent: Esport kræver både fysik og taktik

Ifølge spilkonsulent Thomas Vigild skal forældre i mange tilfælde ikke bekymre sig om, at deres børn spiller meget computer

For mange forældre begynder alarmklokkerne at ringe, når de dag efter dag ser deres barn komme hjem fra skole uden at have en aftale med nogle af venner fra skolen, men i stedet sætte sig ind på værelset, lukke døren og tænde computeren.

Men i mange tilfælde er den bekymring forfejlet og et udtryk for, at forældrene ikke har rykket sig siden deres egen opvækst. 

For ofte trives børnenes sociale liv i bedste velgående inden for hjemmets fire vægge.

- Som forældre skal man kigge meget på det sociale, for hvis børnene Skyper og snakker samtidig med, at de spiller, er det en ekstremt social setting, og så ville jeg ikke blive bekymret. Hvis det havde været en bogklub eller en filmklub ville mange forældre tænke, at det var fedt, men fordi spil er en ukendt faktor, er det ikke alle, der ser det på den måde, siger spilkonsulent Thomas Vigild, der i øjeblikket underviser i spiludvikling på Vallekilde Højskole. 

Han sammenligner Esport med eksempelvis skak, som flere ser som en sund tankesport.

- Der er ekstremt meget kommunikation i Esport, og du kan ikke sætte dig i et hjørne og spille alene. Det bør anerkendes, at det skal ses på linje med skak, og det skal anerkendes, hvor meget det kræver at blive god. Det kan se nemt ud, men de her Esportsstjerner træner jo hele deres liv, siger Thomas Vigild.

Han fortæller, at det også rent fysisk kræver enormt meget at dyrke Esport på et højt plan, og derfor er en usund livsstil ikke noget, der ligger i forlængelse af et liv som Esport-udøver. 

 

Lige nu
20200929142912269_1000.jpg

Sundhedsministeriet holder pressemøde om vaccinationsindsats mod COVID-19

IMG_4734

Kvinde er dødsyg af kræft – men hun kan ikke få kørsel til hospitalet

Bonus til solcellenaboer collage

playForhøjet bonus på vej til solcellenaboer som Heidi: - Ingen kompensation kan dække tabet

Ulrich Fredberg

playKühnau kalder Fredberg-sag afsluttet efter ny udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Untitled collage

Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind