Ministerbesøg på Djursland

Beder om flere penge

00:55

1 af 2

De små landsbysamfund skal moderniseres, hvis de skal undgå at uddø.

Det er budskabet fra både Norddjurs og Syddjurs kommuner. Blandt andet Kolind har modtaget millioner til byfornyelse fra Staten. I dag var ministeren fra By, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, Soc. Dem. så på besøg i byen. Og meldingen fra begge de to Djurslandske borgmestre var klar:

- Det er meget vigtige penge for os i forhold til at få moderniseret vores byer. Jeg håber, ministeren vil se, at med de midler vi har fået fra staten, dem byen selv har givet og dem, kommunen har bidraget med, der har vi fået meget mere for pengene, end hvis vi havde arbejdet hver for sig, siger borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille, SF til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Mit ønske til ministeren er, at vi kan få noget stabilitet i bevillingerne til udvikling af landdistrikterne, så en modernisering som den her i Kolind kan realiseres, siger Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, Soc. Dem.

Modernisering nødvendig

I Kolind er hovedgaden blandt andet blevet moderniseret. Bilerne er ledt uden om bymidten, så butikkernes kunder i ro og mag kan foretage indkøb, og det håber de handlende vil fortsætte væksten. Men de har fortsat ønsker til kommunen.

- Der skal mere til end en pæn gade. Vi kunne godt tænke os fra kommunens side, at man tænkte midtbyen af Kolind som et centrum med liv. At man flyttede for eksempel en døgninstitution eller biblioteket ind i centrum i stedet for at placere det i yderområderne, siger skotøjshandler, Henning Keiser.

Landdistrikternes minister og 25-30 embedsmænd fra ministeriet befinder denne uge i Østjylland for at lære mere om livet på landet.