Minister vild med "De hvide"

Men glæder sig også over landsholdets succes

Foto: Poul Rasmussen

Kulturminister Uffe Elbæk (R) havde tippet 2-1-sejr til Danmark over Portugal og vil gerne til fodbold-EM i 2012.

Den gamle kaospilot, kulturminister Uffe Elbæk, har en fin næse for fodbold som trofast tilhænger af AGF og jævnlig tilskuer på NRGi Park i Aarhus.

Tirsdag aften så han i Parken Danmark besejre Portugal 2-1 og kvalificere sig til fodbold-EM i 2012 i Polen og Ukraine.  Som kulturminister har Uffe Elbæk også ansvaret for idræt og vil gerne se landsholdet spille ved EM.

- Det håber jeg da i den grad. Jeg var ude at se kampen mod Portugal. Det var rigtig sjovt. Jeg havde væddet med min chauffør om, hvad resultatet blev.

Gættede rigtigt

- Jeg sagde, at vi vandt 2-1, og hvad skete? Vi vandt 2-1. Tænk sig, at jeg ramte rigtigt. Det var rigtig godt, siger han.  Som inkarneret tilhænger af "De hvide" i Aarhus havde han gerne set den 36-årige AGF'er Martin Jørgensen spille i Parken.

- Jeg fik forinden givet ham et knus i de hellige gemakker.

Han ville gerne have været på udskiftningsbænken, men det kom han ikke. Til gengæld fik han en pris, påpeger Uffe Elbæk.  Han henviser til det europæiske fodboldforbunds pris til alle spillere, der har rundet 100 landskampe.  Spørgsmål: - Landsholdet var lidt nede, før de klarede kvalifikationen. Kan du sammenligne holdet med '86-holdet fra Mexico eller '92-holdet fra Sverige?

- Jeg vil ikke lave en rangdeling. Men det er så dejligt, at det er en ny generation af spillere. Sikken en historie, der er startet nu. Jeg håber, at de når rigtig langt til næste sommer.  Og allerhelst helt i mål, siger Uffe Elbæk.

Spørgsmål: - Skal vi have nogle flere GF'ere på landsholdet?

- Vi skal have de bedste spillere, siger kulturministeren.