Minister vil ikke love overlevelse

Adoptionssystem skal fortsat revurderes

AC Børnehjælp har fredag fået godkendt en nødplan og kan dermed gennemføre adoptioner for par, der allerede står på venteliste, men adoptionsbureauets overlevelse vil socialminister Manu Sareen (R) ikke garantere.

Han fastslår derimod, at godkendelsen af nødplanen frem for alt handler om at sikre, at de cirka 400 familier på ventelisten ikke kommer i klemme.

- Hvis AC Børnehjælp gik konkurs, ville det jo have haft store konsekvenser for adoptanterne, siger Manu Sareen til Ritzau.

- Nødplanen går både ind og styrker selve bestyrelsen og sætter en ny direktør ind. De er fortsat under skærpet tilsyn og kan ikke umiddelbart tage nye adoptionssager ind, siger han og tilføjer, at der nu også kommer et eksternt revisionsselskab på.

- Det er en kombination af det hele, som gør, at man kan være mere tryg end tidligere, siger ministeren.

Manu Sareen afventer nu en analyse af hele adoptionsområdet og vil på den baggrund diskutere med Folketingets partier, hvordan adoptionssystemet skal se ud i fremtiden.

Se: Formidler igen adoptioner

- Det var først meningen, at helhedsanalysen skulle komme efter sommerferien, men den har vi fået fremskyndet til før sommerferien.

- På baggrund af den vil vi diskutere, hvad vi kan gøre på hele adoptionsområdet, siger ministeren og afviser samtidig at frede AC Børnehjælp.

- Det er fuldstændig umuligt at gisne om, hvad der vil ske med AC Børnehjælp. Lige nu har vi lavet den her nødplan, og den kører med livrem, seler og rollator. Hvad der så sker, det skal vi diskutere de politiske partier imellem.

Socialministeren fortæller, at hvis nye par skulle ønske at indlede en adoptionssag ved AC Børnehjælp, så vil politikerne ind over sagen.

- Står vi i en situation, hvor man gerne vil åbne listerne op, så har vi blandt de politiske partier besluttet, at vi skal have forelagt den enkelte sag, siger Manu Sareen.