Minister kræver hårde straffe

Virksomheder slipper for let om sikkerheden

Et tagdækkerfirma fra Langå har alene i år fået 13 påbud fra arbejdstilsynet, om mangler i sikkerheden. Det er sket, mens en sag om en polsk familiefar, der er blevet stærkt invalideret efter en faldulykke på en af virksomhedernes byggepladser, kørte.

- Noget tyder på, at der er givet bøder og påtaler, uden at det har givet indtryk på arbejdsgiveren. Det bliver vi nødt til at overveje, hvordan vi håndterer. Nogle er ligeglade og udnytter, at samfundet ikke reagerer prompte og resolut nok ved de gentagne overskridelser, siger beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), i et interview med JP.

Bøde efter faldulykke

Firmaet Tag DK, som har modtaget de 13 påtaler, modtog i går en bøde på 40.000 kroner for faldulykken. Her understreger man, at der ikke har været nogen ulykker siden den pågældende faldulykke for 17 måneder siden.

- Påbudene er af varierende art, men vi reagerer straks og gennemgår sikkerheden hver morgen. Der skal være fokus på sikkerheden i alle firmaer, også i vores, siger direktør for Tag DK, Søren Aadal Krog, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

7 af de 13 påbud, Tag DK har modtaget, er i Østjylland, og 3 af dem var på samme byggeplads.