Minister indvier skole i Hylke

Ellen Trane Nørby er med, når Hylkes nye landsbyskole indvies

Minister for Børn, Unge og Ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), deltager i åbningen af den nye landsbyskole i Hylke den 14. august.

Hylke, i Skanderborg Kommune, har i 29 år haft sin egen landsbyskole, og i den seneste tid er en helt ny skolebygning blevet bygget.

Skanderborg Kommune har brugt 4,6 millioner kroner til at etablere den nye skolebygning, og derudover har frivillige hjulpet til. Omkring 2.000 timer har de frivillige i Hylke sammenlagt brugt på arbejdet med byggeriet af skolen og det sammenbyggede multihus.

Se: Hylke får støtte til ny legeplads

- Det er en kæmpe stor anerkendelse til alle de frivillige, der har hjulpet kommunen med at bygge skolen, at ministeren kommer. Og det er en stor anerkendelse af den model, som vi har her i Hylke, siger Henrik Müller, der er formand for skolens støtteforening, til tv2oj.dk.

Der er cirka 400 indbyggere i Hylke, og Hylke Skole er en anneksskole for indskolingsklasserne fra 0. - 2. klasse. Efter sommerferien starter der 19 nye børn i 0. klasse, og i alt går den nu 43 elever på skolen.

Se: borgerne glæder sig i Hylke

- Hylke har gennem 29 år, siden man besluttede at genåbne skolen, været et rigtig aktivt sted med et fantastisk foreningsliv og sammenhold, siger Henrik Müller.

Det er kommet til udtryk flere gange.

- Da kommunen besluttede at nedlægge de små biblioteker, valgte borgere i Hylke at drive det videre frivilligt, siger Henrik Müller.

Og det er blot et eksempel ud af mange.

Han fortæller, at den nye skolebygning står klar, og at man er ved at lægge sidste hånd på den tilbygning, som skal forbinde den nye bygning med multihuset.

- Skolen er meget vigtig for byen, da den er med til at tiltrække tilflyttere, og så opstår der et godt foreningsliv og sammenhold gennem skolen, siger Henrik Müller.

Den nye skolebygning er på cirka 350 kvadratmeter.

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

brændeovn

play Ny lov på plads: Gamle brændeovne skal skiftes eller skrottes ved boligkøb

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre

20201203-124325-L-1920x1279we

Her er det store åbne spørgsmål efter dagens minksamråd: - Det er jo et mysterium, siger analytiker

pakker

playØstjyske pakkeshops bugner: - Det er gået helt amok efter Black Friday