Minister flytter ind i Gellerup

Tager 20 embedsmænd med i ghettoen

Foto: TV2OJ / Lars Svankjaer

Boligminister Carsten Hansen (S) gør sammen med en stribe ansatte klar til at forlade ministeriets kontorer i København og i stedet rykke ind i Gellerupparken i Aarhus.

Den socialdemokratiske minister flytter ind i det belastede boligområde for selv at opleve, hvordan det er i en periode at bo og leve der.

- Det kan godt være, at man tror, man kan sidde i sit ministerium og vide, hvordan verden hænger sammen. Men det gør man ikke altid, siger Carsten Hansen til dagbladet BT.

I den sidste uge af september tager han 20 embedsmænd med sig og rykker teltpælene til Gellerup.

Se: Røverhistorier fra en ghetto

Flere borgmestre har gjort det samme, men det er ifølge BT første gang, at en minister bosætter sig i fire dage midt blandt helt almindelige danskere.

- Jeg skal ud og lytte til beboerne og lære, hvordan vi kan gøre tingene lidt bedre, siger Carsten Hansen.

For Carsten Hansen er udflytningen af ministeriet en del af et demokratiske eksperiment. En anden måde at bedrive politik på.

- Jeg er noget bekymret over at flere og flere akademikerne vælges til Folketinget. Jeg er den eneste minister, der ikke er akademiker. Færre og færre unge møder frem til valgene og stemmer. Hvis de kan se, at en varmemester kan blive minister, kan jeg gøre en forskel.