Minister: DSB får konkurrence i 2011

Nyt selskab i løbet af næste år køre på skinnerne mellem Århus og København, mener minister

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) vil presse DSBs priser ned og service op ved hjælp af øget konkurrence. I løbet af det kommende år er det trafikministerens plan, at der en eller to gange i timen afgår tog mellem København og Aalborg, som er drevet af en anden operatør end DSB.

Dermed bryder han DSBs monopol på den store lukrative hovedstrækning mellem landsdelene, skriver Berlingske Tidende mandag.

- Det er sundt med konkurrence. Det giver mere dynamik. Det viser udviklingen på luftfartstrafikken, hvor priserne er raslet ned de senere år, siger Hans Chr. Schmidt, der mener at politikerne har forsømt at udsætte DSB for den nødvendige konkurrence:

- Der er ikke siddepladser nok, og der er ledig kapacitet på skinnerne. Så det vil være op ad bakke at forklare folk, hvorfor vi så ikke lader nogle flere tog køre. Det gør vi så nu, siger han og minder om, at det ville være utænkeligt, at kun ét flyselskab fløj ud af København.

Arriva der i dag blandt andet kører på strækningen mellem Århus og Silkeborg har allerede vist interesse for at også at køre mellem Aalborg, Århus og København.