Minister besøger demenstilbud

"Aktivt Fællesskab" i Randers Kommune får besøg af sundheds- og ældreminister Sophie Løhde

Foto: Steen Brogaard

Nyere forskning på demensområdet viser, at fysisk aktivitet kan mindske symptomer som irritabilitet, depression og uro hos borgere med Alzheimer, og derudover kan en forbedret livskvalitet generelt være med til at forhale sygdommen.

Tilbuddet "Aktivt Fællesskab" for yngre demente borgere i Randers Kommune har derfor fokus på motion, socialt samvær og kulturelle oplevelser, og personalet har stor succes med at inddrage besøgshunden Charlie i aktiviteterne. Personalet i "Aktivt Fællesskab" har gode erfaringer med at samle borgerne omkring blandt andet fysiske aktiviteter og gåture i det fri.

7.000 aarhusianere skal være demensvenner

I øjeblikket bliver der arbejdet på en ny national handlingsplan for demens, og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøger Randers for at hente inspiration til den nye handlingsplan.

- Jeg ser frem til at besøge "Aktivt Fællesskab" og se, hvordan de arbejder med motion og andre aktiviteter for yngre med demens. Det er jo en gruppe, der er udfordret på en anden måde, end de mennesker, der rammes af demens sent i livet. Derfor er det vigtigt, at vi også tilpasser aktiviteter til denne gruppe af borgere," siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

Det er den 22. februar, ministeren bliver klogere på "Aktivt Fællesskab" på Fårup Ældrecenter.