Minimarked, frisør og bøger

Nye 1970'er-butikker er klar i Den Gamle By

Først kom et kollektiv, en bagerbutik og en tv- og radioforhandler, og nu er endnu flere butikker klar til at slå dørene op i Den Gamle By.

Butikkerne bliver en del af museets 1970'er-bydel, som blev indviet sidste år og som var med til at give museet sin bedste sæson nogensinde med hele 480.000 besøgende.

Fra den 21. juni vil man også kunne besøge et minimarked, en bogbyttecentral og en frisør - alt sammen genskabt, som det så ud i 1974.

Minimarkedet er indrettet med inspiration fra Folmer Rahbeks minimarked i Gedved ved Horsens:

- Selvbetjeningsmarkeder som Rahbeks minimarked blev begyndelsen til enden på specialbutikker som ismejerier, kaffehandlere - og måske på længere sigt også bagere, slagtere og grønthandlere. Nu kunne det hele købes i minimarkedet, siger museumsinspektør Berit Guldmann Andersen.

Museumsfolk fra Den Gamle By hentede nogle år efter lukningen diske, hylder, en kaffemølle og dørhåndtag fra det oprindelige minimarked. Elementer, som nu bliver brugt i den nye udstilling.

Derudover vil man kunne opleve en frisørsalon med tørrehjelm og frisurekataloger anno 1974. I bogcentralen vil der være læsestof som for eksempel Superman, Tempo og Fart.