Mindre madspild i kommunen

40 procent af maden i ældreplejen bliver smidt ud

I Aarhus Kommune bliver alt for meget mad smidt ud inden for ældreområdet.

Vurderingen er, at der hvert år er 40 procent madspild, og det er ikke godt - hverken for miljøet eller økonomien.

Derfor vil rådmand for Sundhed & Omsorg, Dorthe Laustsen (SF) og byrådsmedlem Camilla Fabricius (S) nu forsøge at komme madspildet til livs.

- Indikationen på de 40 procent kommer fra erfaringer fra andre kommuner, og vi kan jo sagtens se, at der også hos os bæres meget mad af bordet, som bare smides ud, siger rådmand Dorthe Laustsen (SF) i en pressemeddelelse.

Stop spild af mad

Aarhus Kommune vil nu få foretaget en analyse, der skal dokumentere omfanget af madspild i ældreplejen og kortlægge, hvor madspildet sker, så der efterfølgende kan udarbejdes en målrettet strategi.

For at få inspiration til at nedbringe madspildet har de allieret sig med Selina Juul, stifter af bevægelsen "Stop Spild Af Mad".

Hun mener, at man med omtanke og en smule omorganisering af processerne omkring måltiderne, på kort tid reducere spildet og spare væsentlige summer:

- Erfaringer fra andre storkøkkener viser, at der hurtigt kan spares op til en halv million kr. om året alene ved bedre planlægning, siger Selina Juul, som står bag "Stop Spild Af Mad".

Både Dorthe Laustsen (SF) og Camilla Fabricius (S) håber på, at kampen mod madspildet på ældreområdet på sigt vil brede sig til kommunens børn- og ungeområde og det sociale område.