- Min tillid er ikke brudt

Forældre utilfredse med fyring af pædagoger

01:45

1 af 2

Det var en lige lovlig hård beslutning, at to SFO-pædagoger skulle fyres efter at have gået over et jernbanespor med 17 børn.

Sådan lyder det i dag fra flere forældre til børn i Hobrovejens Skoles SFO.

En af dem er Zandra Albertsen, hvis niårige datter, Signe, går i SFO'en og har været tæt knyttet til den ene af pædagogerne.

Se: Pædagoger fyret

Ifølge Zandra Albertsen havde forældrene forventet, at kommunen ville fyre pædagogerne, fordi de bragte børnene i fare. Hun mener dog, at reaktionen fra kommunen er for voldsom og at pædagogerne i stedet skulle have sluppet med en advarsel.

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg synes, de burde have haft en chance til, fordi de er så kompetente pædagoger, som de er. Børnene elsker dem. De har aldrig lavet en fejl før, siger Zandra Albertsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommunens reaktion kommer fire uger efter, at pædagogerne ledte børnene over jernbanesporene den 4. marts.

Se: Fyringer deler vandene

Forældrene i SFO'en har fulgt sagen tæt og flere har ifølge Zandra Albertsen kæmpet for, at pædagogerne skulle tilbage til deres arbejde.

Zandra Albertsen er enig i, at pædagogerne har begået en stor fejl, men ikke så stor, at børnene nu skal give afkald på dem:

- Min tillid til pædagogerne er ikke brudt af den grund. Vi står og ikke aner, om vi skal have nogen nye og skal til at bygge ny tillid op. Min datter er en meget sårbar pige og har haft et særligt forhold til den ene af pædagogerne.

Se et tv-indslag om pædagogfyringerne øverst i artiklen.