- Min far ville have været stolt

Helt specielt at vinde i Sverige

Foto: Sander Hesterman

Med hele 281 point hev 20-årige Emmelie de Forest en stensikker sejr hjem til Danmark i Det Europæiske Melodi Grand Prix lørdag aften i Malmö Arena.

At den danske sejr netop kom i hus i nabolandet, var noget helt særligt for den unge østjyske sangerinde, hvis far døde af et hjertestop i september 2010.

- Det er fantastisk og nærmest helt ubeskriveligt. Og så oven i købet at vinde i Sverige - min far var svensker, og han ville have været stolt, lød det fra vinderen.

- Jeg troede på vores sang

Siden Emmelie de Forest vandt dansk Melodi Grand Prix i januar, har hun med sangen Only Teardrops været storfavorit blandt bookmakerne.

- Selvfølgelig har jeg været presset og stresset, men det har også været fantastisk. Det er jo en engangsoplevelse, og det er kæmpe stort. Det har været så dejligt, at folk troede på mig, men bookmakere har før taget fejl, så jeg var overhovedet ikke sikker på en sejr. Men jeg troede på vores sang, fortæller hun.

Danmark er sikret værtsskabet

Den 20-årige sangerinde har samtidig sikret Danmark værtskabet for den internationale musikbegivenhed næste år.

- Det er så fantastisk at vinde for sit land. Det er helt ubeskriveligt, siger Emmelie de Forest.

Danmark har vundet Det Europæiske Melodi Grand Prix to gange før: I 1963 med Grethe og Jørgen Ingman med Dansevise og i 2000 med Brødrene Olsen med Fly on the Wings of Love.