Millionoverskud i Schouw & Co.

Overskud halveret på trods af fem procents fremgang hos industrivirksomheden Schouw & Co.

Industrivirksomheden Schouw & Co. i Århus øgede den samlede omsætning med fem procent til 3,1 milliarder kroner. Alligevel blev overskuddet mere end halveret.

Resultatet før skat endte på 217 millioner kroner i 2003, mod 478 millioner året før. Schouw & Co. ejer større aktieandele i blandt andet industrivirksomheden Grene, tekstilvirksomheden Fibertex og lys- og lydvirksomheden Martin. Desuden ejer Schouw en mindre andel af vindmøllefabrikken Vestas.

På den positive side i regnskabet talte store kursstigninger på aktieandelen i NEG Micon i forbindelse med, at vindmøllefabrikken fusionerede med Vestas. Schouw ejer 5,1 procent af aktierne i Vestas efter fusionen, og opjusteringen af aktien har været afgørende for Schouws resultat. Også ejerandelene i Fibertex og Schouws & Co.'s emballage-aktiviteter gav pote.

Modsat talte Martin Gruppen og ejerskabet i Dansk Biogas nedad, og bliver i regnskabet betegnet som stærkt utilfredsstillende. Samlet er resultatet lavere end oprindeligt forudset, og derfor betegner Schouw regnskabet som utilfredsstillende.

For 2004 forventer selskabet 3,3 milliarder i omsætning og et resultat på 140 millioner kroner - uden medregning af eventuelle justeringer i Vestas-aktien. /ritzau/