Millioner til Randers-skoler

Seks lokale folkeskoler skal ombygges for 116 mio. kr.

Genrefoto.

Efter beslutningen om at lukke fem folkeskoler er politikerne i Randers Kommune nu klar med en stor pose penge til de skoler, der er tilbage.

Byrådet skal senere på måneden tage stilling til, hvorvidt seks lokale folkeskoler skal ombygges for i alt 116,5 mio. kr.

Pengene skal efter planen fordeles mellem Vestervangsskolen, Tirsdalens Skole, Søndermarkskolen, Rismølleskolen, Kristrup Skole og Hobrovejens Skole.

Skolerne har allerede haft besøg af en arkitekt og er nu i gang med at planlægge de kommende ombygninger, hvis altså politikerne bevilger pengene.

- Der bliver tale om forskellige ombygninger, som alle har det sigte at tilpasse skolerne til den nye skolestruktur i Randers Kommune. Samtidig er ombygningerne en anledning til at tænke nyt og skabe moderne og tidssvarende læringsmiljøer, der understøtter intentionerne i den skoleudviklingsplan, som byrådet har vedtaget, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Se: Nu er det afgjort: Skoler lukker

På Tirsdalens Skole er der planer om at bygge nye faglokaler, mens Hobrovejens Skole får en ny idrætshal.

Nybyggerierne og ombygningerne skal ifølge Randers Kommunes skoleafdeling finansieres gennem de penge, som byrådet har afsat i forbindelse med den nye skolestruktur. Derudover kan en del af udgifterne dækkes af overførte midler fra 2014.

Anlægsbevillingerne skal behandles i byrådet mandag den 2. marts.