Millioner til mental sundhed

3,5 millioner kroner til Djurslands unge

Sundhedsstyrelsen har bevilget 3,5 millioner kroner til et toårigt projekt, der skal forebygge psykisk sygdom hos unge i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Projektet hedder Mental Sundhedsfremme for Unge på Djursland, og her er Psykiatrifonden og tre skoler for unge mellem 15 og 25 år gået sammen for at fremme den mentale sundhed blandt eleverne.

Derfor skal mental sundhed på skoleskemaet, ligesom lærere og andet personale skal efteruddannes til at kunne håndtere, når unge har ondt i sjælen.

- Med Mental Sundhedsfremme for Unge på Djursland vil vi på de tre deltagende skoler give kendskab og viden om mental sundhed til elever og ansatte, så de ved, hvad de skal gøre, hvis og når de støder på en, der har det svært. Vi håber med det at fange og støtte langt flere med begyndende symptomer på psykiske problemer og forebygge, at de udvikler angst og depressioner, siger Gro Jensen, som er projektleder for Mental Sundhedsfremme for Unge på Djursland, i en pressemeddelelse.

Blandt deltagerne i projektet er Grenaa Produktionsskole, Produktionshøjskolen Djursland og Viden Djurs. Her skal eleverne undervises i mental sundhed og lærerne skal efteruddannes inden for området.