Millioner til mænd i krise

Skal blandt andet hjælpe skilsmisseramte

Foto: Colourbox

Der er nu ekstra hjælp på vej til mænd, der er på vej igennem en vanskelig skilsmisse eller på anden måde er i krise.

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har netop afsat tre mio. kr., som er øremærket til to frivilligcentre i Silkeborg og Aalborg.

De to frivilligcentre er partnere i ministeriets nye indsats for danskernes sundhed. Pengene skal bruges til at hæve mænds mentale sundhed.

Projektet løber over fire år og involverer i alt 14 kommuner i Region Midtjylland og Region Nordjylland. Hvert center er projektleder for syv kommuner, og Frivilligcenter Silkeborg skal koordinere indsatsen i 11 frivilligcentre i de to regioner.

Målet er at give mænd en hånd til at komme bedre gennem krisen, når de bliver skilt, har mistet jobbet eller kontakten til børnene. Planen er at åbne mandecafeer, men grundstenen er parsamtaler, når ægteskab eller parforhold går i opløsning:

- Vi ved fra den anonyme rådgivning i vores mandecenter, at der er et meget stort behov for hjælp, og vi hører det samme fra andre frivilligcentre. Og der fornuft og god økonomi i at bidrage til at skabe en dialog, når det lige er gået galt. Det kan betyde alverden for samarbejdet om børnene, og for hvordan mændene kommer videre, siger leder af Frivilligcenter Silkeborg Camilla Stenhaug Pedersen i en pressemeddelelse.

I Silkeborg har frivilligcentret udviklet projektet i samarbejde med Mandecenter Silkeborg, Bag Krigens Ansigter og Selvhjælp Silkeborg.