Millioner til ghettoforbedringer

Rosenhøj i Viby har søgt om 300 mio. kr. for at fremme en positiv udvikling.

Både Borgmester og Rådmænd i Århus støtter boligforeningers ansøgning til staten om millioner af kroner til ghetto forbedringer. Ifølge politikerne kan integrations-problemer i Rosenhøj løses ved at renovere boligblokkene.

Skulder ved skulder var borgmester og tre rådmænd i dag samlet ved indvandrerkvarteret Rosenhøj i Århus. Den politiske ledelse vil sammen kæmpe for, at byens ghettoer får statsstøtte fra landsbyggefond.

Landsbyggefonden yder tilskud til forskellige initiativer , der kan medvirke til at igangsætte en positiv udvikling i problemramte boligområder. Derfor søger alene boligforeningen i Rosenhøj om næsten trehundrede millioner kroner hvoraf de fleste skal gå til renovering af boligblokkene.

Spørger man den del af beboerne der er den oprindelige målgruppe, er svaret et helt andet. Ifølge dem skal eventuelle midler fra landsbyggefonden ikke bruges til mursten, men til sociale løft, som for eksempel fritidsklubber.

Først i slutningen af september træffer Landsbyggefondens betyrelse endelig afgørelse om, hvilke kommuner der får en del af de i alt 600 millioner kroner.