Million-byggeri: Nyt havnebad klar til næste sommer

Et nyt havnebad i Aarhus vil koste 40 millioner kroner og forventes at stå klar i 2017

Til næste sommer bliver det i Aarhus muligt at hoppe i havnen fra et arkitekttegnet havnebad.

Et nyt havnebad er nemlig på tegnebrættet i Aarhus kommune. Havnebadet skal efter planerne placeres i bassin 7 på Aarhus Ø. Det er i det område mellem det kendte Isbjerget bygning og Molslinjens havneområde.

Det spektakulære havnebad er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels tegnestue BIG Architects, Gehl Architects, Kilden og Mortensen, CASA og Moe.

  Foto: Google Maps

Milliondonation bag projektet

Tilbage i 2012 modtog kommunen 40 millioner kroner fra Salling Fondene til blandt andet at anlægge et havnebad. I bevillingen hedder det, at havnebadet skal give bade- og friluftsoplevelser midt i byen.

Der skal i forbindelse med havnebadet anlægges en kunstig ø med en strand. Denne ø skal efter planerne finansieres af kommunen selv.

På mandag skal Magistraten, der består af borgmesteren, rådmændene og tre byrådsmedlemmer godkende, at kommunen giver et tilskud til byggeriet på fem millioner kroner, da det er det, der kræves for at byggeriet kan begynde.

Vandkvaliteten er i orden

Hvis du sidder og er smule bekymret om vandkvaliteten i Aarhus havn er god nok til en dukkert, så er der grund til at tage det roligt. Siden 2007 har kommunen arbejdet på at forbedre vandkvaliteten i Brabrand Sø, Aarhus Å og aarhus Havn. Det står i indstillingen til Magistraten.

Vandkvaliteten skulle på disse år være forbedret væsentligt, og det gør det muligt at bade i havnebadet om sommeren. I øjeblikket undersøger kommunen om vandet om vinteren også er egnet til at bade i de kolde måneder – hvis man ellers kan få sig til at hoppe i disse måneder.

Havnebadet forventes klar til brug i sommeren 2017.

Se hele projektforslaget her