Milliardtab på Den Blå Avis

Karsten Rees livsværk giver nye ejere blåt øje

Den nye amerikanske ejer af den Aarhus-baserede Den Blå Avis, eBay, har nedskrevet virksomhederne med voldsomme 1,3 milliarder kroner - mere end halvdelen af de 2,1 milliard kroner, som eBay betalte rigmanden Karsten Ree for virksomhederne tilbage i 2008.

Det skriver Jyllands-Posten, som ikke har fået eBay til at uddybe den voldsomme nedskrivning.

- Vi forbliver dedikerede til den danske forretning og fortsætter med vores investeringer for at sikre dens fortsatte succes, skriver adm. direktør for eBay Danmark Morten Heuning i en mail til aivsen.

Karsten Ree undrer sig

Karsten Ree solgte Den Blå Avis og Bilbasen efter en længere belejring af den amerikanske nethandel-koncern. De to virksomheder gav i 2012 et overskud på 35 millioner kroner mod knap 100 millioner kroner i 2008, da de blev overtaget.

Den tidligere ejer har ikke noget bud på årsagen til nedturen for hans tidligere virksomheder, men han undrer sig.

- Jeg kan bare konstatere, at jeg ikke forstår, hvad der foregår. Der har jo været en svingdør ud af virksomheden. EBay ville noget andet, end vi ville. De har deres egen opskrift på tingene, og den er hård og brutal. Når de betaler en høj pris for en vare, vil de gerne se et afkast, og det har jeg selvfølgelig fuld forståelse for. Men derfra og så til at skille det hele ad - sådan som jeg fornemmer, at det er foregået - er der et stykke, siger Karsten Ree til avisen.

Ebay har datterselskaber i 40 lande og hovedsæde i San Jose i Californien.