Milliardaftale til Terma

Elektronikvirksomheden Terma i Lystrup skal levere flere dele til de nye F-35 kampfly. Aftalens estimerede værdi er syv milliarder kroner.

Terma, der har hovedsæde i Lystrup nord for Århus, underskrev fredag en samarbejdsaftale med den amerikanske flyproducent Lockheed Martin. Aftalen sikrer, at Terma fremover fortsat vil være en væsentlig leverandør af dele til de nye kampfly F-35 Joint Strike Fighter.

Ifølge en pressemeddelelse fra Terma ligger aftalens værdi på estimerede syv milliarder kroner.

Der er tale om et såkaldt Memorandum of Understanding. Udover Terma og Lockheed Martin er aftalen også underskrevet af virksomhederne Moog Incorporated, General Dynamics Armament and Technical Products, Parker Hannifin Corporation, Marvin Engineering Company, BAE Systems og Northrop Grumman Corporation.

- Vi ser denne aftale (Memorandum of Understanding) som en meget stærk tilkendegivelse fra de involverede virksomheder om at fortsætte samarbejdet med Terma. Det er kun ganske få firmaer, der hidtil er blevet udvalgt som strategisk eller særligt begunstiget leverandør af Lockheed Martin og deres to primære samarbejdspartnere BAE Systems og Northrop Grumman eller af ni forskellige virksomheder. Det understreger Termas unikke position i F-35-programmet, siger administrerende direktør Jens Maaløe fra Terma A/S.

Lockheed Martin's F-35 Joint Strike Fighter er en af kandidaterne til at blive Danmarks nye kampfly.