Miljøminister på hjemmebane

På sit første officielle besøg i østjysk natur

01:40

1 af 2

Hvordan kan kommunen og private samarbejde om at rejse flere skove?. Og hvilken betydning får det for grundvandet?.

Det er nogle af de spørgsmål, som den nyudnævnte miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i dag får mulighed for at fordybe sig i på sit første offcielle besøg i Østjylland.

Her besøger hun Skanderborg Kommune, som i øjeblikket er ved at anlægge en ny bynær skov, som skal give bedre friluftsmuligheder, men også sikre byens drikkevand - nu og i fremtiden.

Selvom det nu er en ny og samtidig østjysk minister, som skal værne om den danske natur, vil politikken være den samme, fortæller Kirsten Brosbøl til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Regeringen er ligeså grøn i dag, som den var for tre uger siden. Der er rigtig mange ambitiøse projekter, der ligger og skal dribles videre.

Miljøminister Kirsten Brosbøl vil blandt andet arbejde for at få ført vandmiljøplaner ud i livet og sikre ren luft i byerne.

Dagens besøg i Østjylland skal give ministeren grobund for flere overvejelser og initiativer på Christiansborg:

- Jeg får nogle rigtig gode eksempler med fra Østjylland på, hvordan man kan gøre det. Nu står vi her i Skanderborg Kommune, hvor de arbejder på at rejse en ny skov. Det er noget, jeg kan lære meget af. Hvordan man kan gøre i samarbejde med staten, kommuner og forsyningsselskaber, siger Kirsten Brosbøl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se hele interviewet med den nye minister øverst i artiklen.