Milepæl på Aarhus Ø: Nu åbner hovedvejen

På mandag bliver det en hel del lettere at være bilist på Aarhus Ø

Foto: Google Street View

Hvis man har været en tur forbi det nye kvarter Aarhus Ø, der er beliggende ved havnen i Aarhus, så ved man også, at byggeriet stadig er i fuld gang.

Det gælder både veje og bygninger i området, og specielt vejarbejdet har skabt trafikale udfordringer siden de første beboere flyttede ind i 2012.

Men på mandag bliver det forhåbentlig en hel del lettere at være bilist på Aarhus Ø. Der åbner bydelens hovedvej nemlig for trafikanter efter lang tids venten.

Snart bliver de trafikale forhold forbedret markant ved Aarhus Ø. Foto: Aarhus Kommune

Vejen heder Bernhardt Jensens Boulevard, og den skal gøre, at bilister nu ikke længere skal køre omveje, når de skal til og fra bydelen.

- Boulevarden er selve hovedindgangen til Aarhus Ø. Derfor er det lidt af en milepæl for os, at vi nu endelig kan åbne den for bilisterne, siger projektleder Gitte E. Frøkjær. 

Snart bedre forhold for cyklister
Det er ikke kun bilisterne, der måtte væbne sig med tålmodighed i Aarhus Ø. Også cyklister og fodgængere håber på forbedringer af forholdene.

Og de skal ikke vente længe, for i starten af maj er der udsigt til at cykelstier og promenade langs Bernhardt Jensens Boulevard står klar.

- Ved Bassin 5 arbejder vi stadig på den nye kajkant med promenade helt ned til vandet. Imens bliver cyklister og fodgængere ledt af en fællessti uden om arbejdet, siger Gitte E. Frøkjær.

Snart åbner den nye Bernhardt Jensens Boulevard for trafikanter i området: