Mildt weekend-vejr

Det varmeste vejr bliver på søndag

De seneste dages milde vejr varer hen over weekenden. En koldfrontspassage blander sig natten til søndag, men alligevel ventes weekendens afsluttende dag at blive den varmeste, lyder prognosen fra DMI.

Temperaturerne vil i dagtimerne holde sig mellem fem og otte grader både lørdag og søndag.

- Luften strømmer op til os fra de milde verdenshjørner omkring sydvest i øjeblikket, og intet tyder på, at vejrsystemerne ændrer på det i weekenden, fortæller vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI. 

Lunest bliver det på søndag, når koldfronten driver østover.  Derefter klarer det op, og solen vil kaste varmende stråler ned over især den vestlige del af landet.

Selv i nattetimerne vil kviksølvet ikke komme ned under nul i løbet af weekenden.

Nattetemperaturerne ventes i hovedparten af landet at svinge mellem to og syv grader. Og det er ifølge DMI forholdsvist mildt. Visse steder kan temperaturen dog nærme sig nul grader. 

Skal man i haven eller en tur i skoven, vil lørdagen nok være at foretrække. Med undtagelse af Nordjylland, der kan forberede sig på en smule regn, forventer DMI tørt vejr i resten af landet. Der er også mulighed for perioder med sol.

- Over Nordjylland bliver det mere skyet, og her kan der også komme lidt stedvis regn. Natten til søndag trækker koldfronten ind over landet vestfra, og det begynder at regne i Jylland, siger Mogens Rønnebæk.

Søndag kan man roligt sove igennem. Fronten med skyer og regn hænger over store dele af landet i morgentimerne. Langsomt trækker den mod øst og giver plads til solen. Især i Jylland og nok også på Fyn.

- Vi forventer derfor, at alle kan gå en tur søndag eftermiddag, tørskoet og med sol på næsen, siger meteorologen.  Vind bliver der ikke meget af i weekenden. Lørdag vil en let til frisk vind komme fra syd og sydøst.

Natten til søndag går den i sydvest og vest og aftager en smule, siger Mogens Rønnebek.