Mild efterårsuge venter

Chancer for sol i løbet af ugen

På trods af et par enkelte våde gråvejrsdage ser den kommende novemberuge ud til at blive mild og med gode chancer for solskin: Ingen hidsige efterårsvinde eller voldsom regn.

- Det ser nogenlunde fredeligt ud i forhold til årstiden, siger vagtchef Jørn Thomsen fra DMI.

Mandag kan det dryppe lidt først på dagen i det jyske, men ellers bliver det generelt en pæn dag med solskin og tørre skyer. Den gode start på ugen bliver dog en kort overgang spoleret af en noget kedeligere tirsdag.

- Allerede mandag aften og nat bliver det klare vejr afløst af tågebanker, og der kommer skyer ind fra vest.

- Tirsdag bliver mest en gråvejrsdag med en lille smule regn hist og pist, men det bliver ikke noget særligt. Det bliver omkring 10 grader med lun og fugtig luft, siger Jørn Thomsen.

Opmuntrende vejr vender tilbage

Men allerede onsdag vender det mere opmuntrende novembervejr igen tilbage til danskerne.

- Vinden drejer om i syd og sydøst. Det gør, at der er solchancer onsdag og torsdag, men det gør også, at nattemperaturen kan nærme sig frysepunktet nogle steder, forklarer vagtchefen.

Nattefrosten bliver dog ikke udbredt, men lokalt kan termometeret gå i minus natten til torsdag og natten til fredag. Dagtemperaturerne holder sig på knap 10 grader, og det er ifølge DMI rigtig pænt i forhold til årstiden.

- Normalt ville vi ligge på fem til seks grader, siger Jørn Thomsen.

Solstrålerne skal nydes onsdag og torsdag - weekenden ser nemlig ud til at blive skyet men tør.

- Det her lidt klare vejr afløses af skyer, og det bliver mere ensartede temperaturer mellem nat og dag. Det bliver lidt mere klamt efterårsvejr, siger Jørn Thomsen.