Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary trænede med i Silkeborg

Konceptet Antibulli blev præsenteret af blandt andet kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen foran omkring 60 unge håndboldspillere

01:30

Det danske håndboldikon Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary var i dag, lørdag, i Silkeborg. Her skulle de sammen lancere et nyt redskab, der skal forebygge mobning i børnehåndbold.

Navnet på redskabet var Antibulli, og det blev lanceret i Vestergadehallen. Med til at hjælpe kronprinsessen og Mikkel Hansen var omkring 60 ungdomsspillere fra Silkeborg IF Håndbold. En af dem var 9-årige Mikkel Rask Jørgensen.

- Det har været sjovt. Det er også stort for SIF-håndbold, tror jeg, siger Mikkel Rask Jørgensen. 

Læs også David: Måden, jeg levede på, var ikke særlig god

Antibulli er en mobiltilpasset hjemmeside med øvelser og aktiviteter, der skal hjælpe ungdomstrænere med at træne sammenhold og fællesskab sideløbende med håndbolden.

Med til at udvikle konceptet Antibulli har været både kronprinsessens fond, Mary Fonden, og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, der er Mikkel Hansens fond.

- Det er cirka et år siden, vi satte samarbejdet i gang, og i løbet af det år, har vi udviklet konceptet Antibulli sammen med vores fonde, klubber og andre aktører. Vi har afprøvet det, og den evaluering af afprøvningen har vist rigtig gode resultater. Så nu handler det om, hvordan vi får det udbredt til mange flere klubber rundt om i landet, siger kronprinsesse Mary.  

Der var mange unge håndboldspillere, der var på jagt efter Mikkel Hansens autograf.

Silkeborg IF Håndbold har været en af fem pilotklubber, der har testet Antibulli. Lars Rask Jørgensen er bestyrelsesmedlem i klubben og far til Mikkel. Han fortæller her, hvordan Antibulli indgår i træningen.

- Jamen det foregår jo dels i træningen med konkrete øvelser, hvor man sørger for, at børnene møder hinanden på kryds og tværs. Også i forhold til at sige tak for kamp selvom man er til træning, hep på modstanderen, behandle dommeren ordentligt, og sådan er der flere redskaber og øvelser, som man bruger aktivt, siger Lars Rask Jørgensen.

Læs også Chris MacDonald giver forældre en opsang: Ta' nu ansvar

 Undersøgelser viser, at tre ud af ti børn, der møder op til idræt har haft følelsen af at blive holdt uden for, og at hvert ottende barn i tredje til femte klasse er stoppet til en fritidsaktivitet på grund af mobning eller mistrivsel.

- Trivsel, når man møder op til en fritidsaktivitet, er rigtig vigtigt, siger Mikkel Hansen.

Se mere om kronprinsse Mary og Mikkel Hansens besøg i indslaget øverst i artiklen.