Mike Tullberg vender tilbage til AGF - som træner

Manden, der bedst huskes for sit saksespark, der indbragte millioner, vender tilbage til AGF

Mike Tullberg (tv.) sammen med talentchef Anders Madsen.

To minutter inde i overtiden i kampen mellem Brøndby og AGF på Brøndby Stadion den 18. august 2007 blev der kastet et langt indkast ind i Brøndby-feltet. 

Ole Budtz forlængede, og så vendte Mike Tullberg på en tallerken og kanonerede et saksesparksmål i kassen med venstrefoden og sikrede AGF en 1-0-sejr mod ærkerivalerne. 

Læs også Mike Tullberg bag årets mål

Det blev Tullbergs næstsidste kamp for AGF - inden han blev solgt til italienske Reggina for et millionbeløb. Her fandt han aldrig melodien, og efter et par mislykkede ophold tvang en skade ham til at stoppe karrieren i en ung alder. 

Selv om Mike Tullberg i fodbold-sammenhænge bedst huskes for sit mål mod Brøndby, har han ikke ligget på den lade side efter sit karrierestop som aktiv. Siden har Mike Tullberg været ungdomstræner i den tyske klub Rot-Weiss Oberhausen, men nu vender han tilbage til Aarhus.

Her skal han være træner for klubbens U19-hold. 

- Mike Tullbergs profil passer enormt godt til U19-trænerjobbet i AGF. Han har i en ung alder præsteret flot i en mindre klub i Tyskland, hvor han har formået, at få dem op i Bundesligaen, og det er en stor præstation. Han har et drive og en stærk præstationsmentalitet, og det er dyder, vi gerne vil bringe ind på et hold lige før seniorniveau. Mike brænder for at flytte fodboldspillere det sidste stykke, og han har vist, at han formår at skabe gode seniorspillere, siger Anders Madsen, der er talentchef i AGF, i en pressemeddelelse. 

Læs også AGF-fans truer med at blive væk fra Parken

Mike Tullberg er i dag 31 år gammel - han stoppede sin aktive karriere i 2012. Han nåede at blive noteret for 28 kampe og fire mål for AGF, og nu glæder han sig til at vende tilbage som træner. 

- AGF har en meget spændende og professionel talentstruktur, som jeg glæder mig at blive en del af. Især i de her år er der mange store talenter med potentiale til Alka Superliga, og det gør jo bare jobbet endnu mere spændende. Og gennem vores samtaler er jeg blevet overbevist om, at det er en god udfordring for mig. Jeg sætter pris på hårdt arbejde - skal man blive bedre end de andre, skal man ville det mere end de andre - og det er også dyder, der hersker i AGF og en kultur, jeg kan spejle mig i og som jeg ikke mindst også kan bidrage til at udbygge med min filosofi, min erfaring og mine kompetencer, siger Mike Tullberg. 

Hvis du har glemt, hvordan Mike Tullbergs mål mod Brøndby så ud, så kan det findes på Youtube via dette link.