Midtjyllands Avis opkøbt

Herning Folkeblad køber Mediehuset 

Mediehuset i Silkeborg er blevet opkøbt af Herning Folkeblad. Det oplyser Herning Folkeblad i en pressemeddelelse. 

Mediehuset i Silkeborg står bag både dagbladet Midtjyllands Avis, nyhedssitet mja.dk, fem ugeaviser og to lokalradioer. Herning Folkeblad agter at drive de lokale medieaktiviteter videre i uændret form.

Om ejerskiftet siger adm. direktør Flemming Heiberg fra Midtjyllands Avis:  

- Vi har været meget glade for den tidligere ejerstruktur, som gav et godt fundament gennem årene. Men tiderne ændrer sig og med det nuværende mediemarked, bliver det godt med et mere rent ejerskab med en virksomhed, der ligner os meget med fokus på drift af lokalt dagblad, ugeaviser, net og radio, udtaler han. 

Information og inspiration er ledestjerner

Adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør på Herning Folkeblad, Alex Nielsen, udtrykker stor glæde ved det kommende samarbejde, som han ser som afgørende for bevarelsen af de lokale mediehuse i området:

- Vi ser lokal redaktionel fokusering som nødvendig for borgernes forståelse og involvering i de lokale samfundsforhold. Vi skal tæt på livet - på vejen, på arbejdspladsen, i fritiden. Og via vores nærhed kan vi forhåbentlig inspirere til aktiv deltagelse i den konstante dialog om forbedring af vores lokalsamfund. Information og inspiration til de lokale borgere er ledestjernerne i vores arbejde, siger han i pressemeddelelsen. 

Herning Folkeblad har igennem de seneste 10 år været medejer af medieaktiviteterne i Silkeborg, og køber nu aktierne af de tidligere ejere Jyske Medier og JP/Politikens Hus.

Mens ejerskabet er 100% på Midtjyllands Avis, vil ugeaviserne i Silkeborg, Kjellerup, Gjern, Them og Ry blive drevet i et fælles udgiverselskab sammen med Politikens Lokalaviser, som er et datterselskab af JP/Politikens Hus.