Midlertidig vej til Moesgaard

Ny vej til Moesgaard Museum er udskudt

Det nye Moesgaård Museum åbner 11. oktober. Foto: Jan Broch Nielsen

Moesgård Allé, som fører til Moesgaard Museum fra Oddervej, vil fremover være ensrettet mod museet. Det oplyser Aarhus Kommune.

Det var ellers planen, at der ved åbningen af det nye Moesgaard Museum skulle står en ny vej fra Oddervej og ind til museet klar.

- Det er ærgerligt, at vi ikke har fået lov til at etablere en direkte vejadgang fra Oddervej, men det er også vigtigt, at vi værner om vores natur. Vi er nødt til at få etableret en holdbar løsning hurtigst muligt, og det vil vi arbejde for, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Området, som museet ligger i, er en fredet smeltevandsdal fra istiden - og det er den fredning, der står i vejen for en ny vej.

SE OGSÅ: Museum høster arkitekturpris

Fredningsnævnet har tidligere givet Aarhus Kommune dispensation til at anlægge en vej, men dispensationen er siden blevet omstødt af Natur- og Miljøklagenævnet.

Løsningen er derfor en midlertidig vej, som indebærer, at biler kan komme ind fra Oddervej, men skal køre tilbage via Ny Moesgårdvej og gennem Skåde.

- Borgerne i Skåde vil desværre komme til at opleve øget trafik. Vi vil gøre, hvad vi kan for at afhjælpe generne, og jeg vil opfordre besøgende på Moesgaard Museum til at tage bussen og bilisterne i området til at vise hensyn i trafikken, siger Kristian Würtz.

Det nye Moesgaard Museum åbner den 11. oktober.