Michael fra DF: Jeg måtte se mig slået af en underbetalt østeuropæisk eksportchauffør

DFs folketingskandidat gik ind i politik, da han oplevede, at udenlandsk og billigere arbejdskraft tog arbejdet ud af hænderne på ham.

01:20

Michael Nedersøe fra DF vil bekæmpe socialdumping. Se hele ølkassetalen her.

Lastbiler med udenlandske nummerplader og en udenlandsk chauffør bag rattet er langt fra et sjældent syn på de danske motorveje.

Dansk Folkepartis folketingskandidat fra Horsens, 40-årige Michael Nedersøe, har tidligere arbejdet som eksportchauffør. Men måtte se sig slået af de udenlandske chauffører, når det kom til lønnen.

Taler fra Ølkassen

Østjyderne har over 100 folketingskandidater at vælge i mellem. Typisk fokuserer medierne på få promoverede og allerede kendte kandidater, som er dygtige til at få opmærksomhed.

Denne gang har vi på TV2 ØSTJYLLAND haft en ambition om at give spalteplads og sendetid til de mere ubeskrevne blade. Vi vil høre fra dem, der ikke normalt står i forreste række. 

Derfor har vi givet de mere urutinerede folketingskandidater tid på Ølkassen, hvor de selv har fået lov til at bestemme, hvad de vil snakke om. 

Vi vil høre, hvad der driver dem til at gå ind i politik. De skal sætte ord på, hvad de af hjertet brænder for som kommende politikere.

Vi har givet ordet til foreløbig 12 kandidater fra 12 forskellige partier opstillet overalt i Østjylland. 

- Social dumping er den primære grund til, jeg gik ind i politik, da jeg selv har måttet smage konsekvensen af EU og arbejdstager frie bevægelighed, da jeg som eksportchauffør måtte se mig slået af en underbetalt eksportchauffør, siger Michael Nedersøe.

Jeg vil garantere dig, at jeg vil kæmpe for dig og de danske værdier, ligesom jeg har gjort, det sidste halvandet år i Horsens byråd.

Michael Nedersøe (DF)

I dag arbejder den 40-årige kandidat som chauffør på skole og handicapområdet, samtidigt med han er byrådsmedlem i Horsens Kommune.

- Jeg vil garantere dig, at jeg vil kæmpe for dig og de danske værdier, ligesom jeg har gjort, det sidste halvandet år i Horsens byråd, siger Michael Nedersøe.

Læs også Kandidattest: Hvem skal du stemme på til folketingsvalget?

Som en del af det arbejde har Michael Nedersøe også udlændingeområdet som en af sine mærkesager. Han ønsker, at flygtninge hjælpes i de områder, hvor de kommer fra – og ikke i Danmark.

- Flygtninge skal hjælpes i deres nærområder, og ikke i Danmark. Det er både humant, økonomisk og ikke mindst kulturelt forsvarligt, siger Michael Nedersøe.

Michael Nedersøe (DF)

40 år

Bor i Horsens

Medlem af byrådet i Horsens Kommune

Arbejder som buschauffør

Kandidat i Østjyllands Storkreds

Han vil også gerne have en mere permanent og effektiv kontrol af landets grænser.

- Hvis ikke vi gør noget, så vil begge politikområder medføre en stille og rolig, men hel sikker afmontering af den danske velfærd. Det kan vi ikke byde vores pensionister, vores børn eller vores børnebørn, siger Michael Nedersøe.

Det er første gang at Michael Nedersøe stiller op til Folketinget. Ved kommunalvalget i 2017 blev han valgt ind i byrådet i Horsens Kommune for Dansk Folkeparti.

Alle kandidater har sager, der står dem meget nært. TV2 ØSTJYLLAND har bedt 12 kandidater om at stille sig op på ølkassen og fortælle om deres personlige mærkesager. Se flere taler fra Ølkassen her:

01:18

VIDEO: Ida fra LA: Det skal være ulovligt at omskære raske drengebørn.

Luk video
01:06

VIDEO: Tatjana fra Alternativet: Vi bliver ikke lykkelige af forbrug og vækst.

Luk video
01:17

VIDEO: Aleksander fra SF: De børn, der er sværest at holde af, står mit hjerte særligt nært

Luk video
01:20

VIDEO: Maja fra Enhedslisten: Menneskets trivsel skal i fokus – ikke profit.

Luk video
01:00

VIDEO: Mogens fra KRP: Det går med benzinbilerne som med de gamle Nokia-telefoner.

Luk video

VIDEO: Helmuth fra Stram Kurs vil stoppe ikke-vestlig indvandring.

01:17

VIDEO: Caroline fra Nye Borgerlige: Det skal være slut med spontan asyl.

Luk video
01:21

VIDEO: Birgit fra Kristendemokraterne: Helt små børn tilbringer for meget tid væk fra hjemmet.

Luk video
01:02

VIDEO: Birte fra Venstre: Psykiatriske patienter får ikke den rette behandling.

Luk video
01:13

VIDEO: Ali fra Konservative: Vi skal ikke tage kulturelle særhensyn.

Luk video
01:20

VIDEO: Michael fra Radikale: Flere pædagoger og mere tid til lærerne.

Luk video
01:14

VIDEO: Dorthe fra Socialdemokratiet: At hjælpe er en investering – ikke en udgift

Luk video