Mere tryghed i opgangen

Borgmester roser udspil om udsatte boligområder

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) roser et nyt udspil fra regeringen.

Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), har præsenteret et nyt samarbejde mellem ministeriet og Aarhus Kommune. Udspillet skal give mere tryghed i udsatte boligområder.

Ifølge regeringen skal boligorganisationerne have bedre muligheder for at skride ind over for lejere, som chikanerer og skaber utryghed for de øvrige beboere:

o Politiet skal kunne videregive oplysninger til boligorganisationerne om strafferetlige afgørelser, som vedrører forhold begået i en af boligorganisationens afdelinger af personer, der bor i afdelingen.

o Boligorganisationer i et samlet boligområde skal kunne udveksle oplysninger med andre boligorganisationer i området om husordens-overtrædelser.

o Boligorganisationerne skal kunne afvise udlejning til personer, der på grund af husordens-overtrædelser har fået ophævet eller opsagt sit lejemål i området.

- I Aarhus er vi godt i gang med at vende udviklingen i vores udsatte boligområder, og med regeringens udspil får vi i højere grad en stærk og koordineret national og kommunal indsats. Det glæder mig især, at der ikke mindst sættes ind over for at styrke trygheden blandt beboerne, for det er en helt afgørende forudsætning i det videre arbejde, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.