Mere tid til de ældre i Randers

Med ny klippekortordning får de ældre i Randers mulighed for en halv times ekstra hjælp om ugen

Arkivbillede

Fra i dag 1. juli træder en klippekortordning for de ældre i Randers i kraft. Det betyder, at kommunens svageste ældre får mulighed for at få en halv times ekstra hjælp om ugen.

- Vi tager ud til borgerne og snakker med dem om, hvad de kunne tænke sig at bruge den ekstra hjælp til. Det kan både være ekstra rengøring eller hjælp til tøjvask, men det kan også være gode oplevelser i nærområdet, siger Robin Persson, distriktsleder i Områdecenter Lindevænget i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Med klippekortet er det muligt for de ældre at spare op, så de for eksempel kan få to timers ekstra hjælp hver fjerde uge i stedet for 30 minutter hver uge.

Vil øge livskvaliteten

Det er de ældre borgere, der i forvejen får mere end ti timers hjælp om ugen, der kan blive godkendt til klippekortordningen. Det drejer sig om cirka 300 borgere i Randers Kommune.

- Vi håber, at den ekstra hjælp vil give borgerne mulighed for at få højnet deres livskvalitet - for eksempel via nye sociale relationer eller oplevelser, de har savnet i deres hverdag, siger Robin Persson.

Det er Visitationen i Randers Kommune, der godkender borgerne til klippekortordningen, og klippekortet revurderes cirka hvert halve år.