Mere sne på vej til Østjylland: Risiko for spejlglatte veje lørdag

Sne, slud og frost skaber farlige forhold - pas derfor på i morgentrafikken lørdag, advarer DMI og Falck

Det er med at køre af sted i god tid, hvis du skal ud i trafikken lørdag morgen.

Et nyt snevejr er på vej til Danmark og kombineret med helt ned til fem graders frost, så venter der et bidende kold og ikke mindst glat døgn.

Den seneste prognose lyder på, at der kan falde mellem to og seks centimeter sne i Østjylland i løbet af natten til lørdag. Hvor i landsdelen, der vil komme mest sne, er ikke til at spå om, fortæller vagthavende hos DMI, Henning Gisselø.

Sikkert og vist er det dog: Mere sne er på vej:

- Lidt efter midnat vil der falde sne - også i Østjylland. Det kan gå hen i slud og også isslag, som kan give rigtig glatte veje i morgentrafikken lørdag, siger Henning Gisselø til tv2oj.dk.

Overblik: Sådan ramte snevejret i det østjyske

Falck: Pas på glatte veje

Samme melding lyder fra Falck, hvor driftschef Thomas Dietz også opfordrer bilisterne til at passe på:

- Vejene er stadig glatte, og det kommer til at fryse i nat. Så man skal fortsat være opmærksom i trafikken og køre efter forholdene. Desuden vil jeg opfordre borgere til at tjekke deres loft for fygesne, som kan give vandskader, når det smelter. Så få det fjernet, siger han.

På grund af de lave temperaturer vil nattens sne blive liggende lørdag morgen. Først i løbet af formiddagen stiger temperaturerne til over frysepunktet, hvorefter sneen så småt vil begynde at smelte.

Efter tøvejr kommer regnvejr, som vil præge det meste af weekendvejret særligt søndag:

- Det ser umiddelbart ud til at være det sidste sne, vi får i denne omgang. Søndag vil der mest komme regn, siger Henning Gisselø fra DMI.

På DMIs kort nedenfor kan du se, hvor i Østjylland, at risikoen for isslag er størst: