Mere kontrol i bybusserne

I morgen kommer flere kontrollører

Der har ikke været mange kontrollører i de aarhusianske bybusser de seneste par måneder, men fra i morgen vender billetkontrollen tilbage med fuld kraft.

Midttrafik har indgået en aftale med vagtselskabet G4S, som nu skal foretage billetkontrollen. Det betyder 24 ekstra kontrollører.

Ifølge vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo har der været markant færre kontroller i busserne i de seneste par måneder, og det betyder nu, at der er meget for de nye kontrollører at indhente.

- Vi har haft rigtig mange kunder, som har været utilfredse med de få kontroller. De har følt sig til grin. 99 procent af vores kunder betaler normalt i bussen, men når vi ramler ind i sådan en særlig situation, som vi har været i, er det tal faldet, siger vicedirektør i Midttrafik, Mette Julbo, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mange flere kontroller

Lige nu er Midttrafik 1,5 millioner kroner under budget, når det kommer til udstedelse af bøder i busserne, så det vil de nye kontrollører nu råde bod på.

- Der skal kontrolleres 20.000 busser indtil nytår, så der er nok at gå i gang med. Man vil opleve, at det vil være meget mere intensivt og at kontrollørerne vil være mere synlige, siger vicedirektør i Midttrafik, Mette Julbo, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sager om snyd og svindel

Siden april måned har der været få kontrollører i de aarhusianske bybusser.

Forklaringen er, at otte kontrollører tilbage i april måned blev suspenderet og mistænkt for blandt andet fusk med kontroller og misbrug af CPR-oplysninger.

Fra i morgen vil der derimod være 31 billetkontrollører i bybusserne i Aarhus.