Mere guld til unge talenter

Ny eliteforening skal sikre klubber bedre vilkår

Der skal mere fokus på at styrke talentudviklingen inden for eliteidrætten i Silkeborg Kommune.

Derfor er syv idrætsklubber nu gået sammen om at stifte foreningen eliteSilkeborg. Gennem foreningen håber klubberne at kunne skabe bedre rammer om idrætsmiljøet - særligt for unge mellem 13 og 20 år.

Foreningen er stiftet i samarbejde med Silkeborg Kommune og Team Danmark. Nu håber borgmesteren, at foreningen vil give resultater for byen på længere sigt.

- Det nye samarbejde har til formål at skabe større opmærksomhed om eliteidrætten i Silkeborg Kommune, og gennem langsigtede og målrettede tiltag at løfte atleternes sportslige niveau inden for de sportsgrene, hvor Silkeborg i forvejen står stærkt på eliteplan. Vi ønsker at skabe et bedre og stærkere elitemiljø i Silkeborg, siger borgmester Hanne Bæk Olsen (S).

Den nye eliteforening betyder, at de syv idrætsklubber får bedre forhold. Ifølge foreningens nye formand er det blandt andet en af fordelene, som kan være med til at styrke idrætten.

- Med eliteSilkeborg kan vi give klubberne et samlet ressourceløft på områder som fysioterapi, fysisk træning, mental træning og vejledning i kost og ernæring, så de største talenter indenfor hver enkelt idrætsgren får bedre mulighed for at vinde medaljer og mesterskaber til Silkeborg, siger Jesper Stüker, formand i eliteSilkeborg og talentchef i Silkeborg IF.

De syv klubber, som udgør den nye idrætsforening er Silkeborg IF, Silkeborg-Voel KFUM, Silkeborg Roklub, Silkeborg Kajakklub, Mountainbike Klub Silkeborg, Silkeborg Ry Golfklub og Silkeborg Orienteringsklub.