Mere gadespam i midtbyen

Frygt for flere gadehververe i bybilledet

"Hej. Har du lige to minutter?" Du kender sikkert sætningen alt for godt. Du kommer gående på gaden i Aarhus midtby. Du kigger ned i jorden for at undgå replikken fra faceren, der hastigt farer over i mod dig. Men du kan ikke undvige. Gadehververe fylder godt i bybilledet, men snart bliver de måske flere.

De er udskældt. "Gadespam" bliver de kaldt. Og nu bliver de frygtet mere end før.

Aarhus City Forening er bange for, at en ny lov skal give gadehververne lov til at opkræve penge på gaden også - udover at hverve medlemmer, skriver stiften.dk.

Ny lov - flere hververe

Lige nu sidder et ekspertudvalg i Justitsministeriet og kigger på sagen, og hvis det bliver en realitet, udvides kredsen af organisationer, der må kontakte folk på gaden væsentligt.

- For os er det vigtigt, at folk får en god oplevelse, når de færdes på gaderne i Aarhus. Men hvis de gang på gang bliver stoppet af de unge facere, får det en negativ effekt på deres tur gennem byen. Vi synes, folk skal bestemme deres eget tempo og træffe deres egne valg på strøgturen. De skal ikke presses op i et hjørne og få talt til deres dårlige samvittighed. Vi har før drøftet at lade facerne stå på bestemte steder, men det har der ikke været enighed om, siger direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech, til stiften.dk

Claus Bech har tidligere sammen med repræsentanter fra Aarhus, gjort folketinget opmærksom på, at omfanget af gadehververe og deres henvenden til folk har taget overhånd.