Mere fut i veteranbane

Får bevilling på 2,6 mio kr. til forbedringer

En bevilling på godt 2,6 millioner kroner fra Transportministeriet vil give langt bedre forhold for veteranbanen i Mariager. Det er første gang veteranbanerne i Danmark får statsmidler. 

Planerne, som nu kan realiseres, går blandt andet ud på at flytte lokomotivdrejeskiven fra området ved veteranbanens remise og hen på havnen for enden af perronsporene, oplyses det i en pressemeddelelse. 

- Én af de "sjove" ting ved vores damplokomotiver er jo, at de helst skal vendes for hver tur, siger Lars Henning Jensen, og ved at flytte drejeskiven fra sin nuværende ret skjulte placering til en fremtrædende plads giver vi publikum langt bedre muligheder for at følge med. Samtidig bliver der mere liv og miljø på havnen ved den store gamle kulkran, som i forvejen passer så godt til banens "tidsbillede".

Selvom en stor del af pengene går til netop drejeskiveflytningen, bliver der også råd til at renovere og bygge om på sporene ved perronerne.  

Det er blandt andet planen at anlægge et nyt spor, hvor nogle af veteranbanens vogne kan udstilles, når de ikke er i drift.

- Udstillings- og opstillingssporene kan tjene to formål, siger Lars Henning Jensen. For det første giver det os mulighed for at vise mere af vores gamle jernbanemateriel frem og for det andet opnår vi at skabe en slags kulisse eller ramme, der skærmer veterantoget visuelt mod nutiden i form af bl.a. parkerede biler og moderne bygninger. 

- På den måde kan vi skabe en slags aflukket "tidslomme" omkring stationen og dermed omkring togrejsen.

Se mere om veteranbanen i "Kurt kom forbi" i aften på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 19.30.