Mentorordning klar til start

Elever får støtte fra erhvervslivet

Projektleder for Talentspejderne, Tom Thinggaard Pedersen, (t.v.) med det første hold af talentspejdere, der er uddannet i Randers. Direktør Michael Schou fra IT Company, afdelingsdirektør Henrik Larsen fra Østjydsk Bank, Martin Fahlberg fra Dandomain, Lotte Mathiasen fra LoMoVision og HR-chef Stinne Uldal Jepsen fra IT Company. Foto: Randers Kommune

I Randers er en ny mentorordning klar til at blive sat i gang, når hverdagen begynder på folkeskolerne igen. De første fem mentorer, der kommer fra det private erhvervsliv, er nemlig blevet uddannet, og de er nu klar med råd og vejledning til elever med brug for hjælp.

Det er Landsforeningen Talentspejderne, som Randers Kommune har indgået et samarbejde med, der nu har uddannet de første mentorer, der skal hjælpe elever, der for eksempel har manglende selvtillid, faglige udfordringer eller problemer på hjemmefronten med at finde deres styrker og talenter.

- Med mentorordningen fra Talentspejderne er jeg overbevist om, at vi kan være med til at hjælpe nogle unge til at finde den rette hylde, siger Michael Schou, der er adm. direktør i IT Company og som også er en af de nyuddannede mentorer i en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Ordningen kommer i praksis til at fungere ved, at en mentor mødes med en elev, der har brug for hjælp, cirka en gang om ugen på mentorens arbejdsplads over et forløb på 24 uger. Der er stadig brug for flere mentorer til den nye ordning, da målet i første omgang er, at have mentorer til 30 randrusianske elever, der går i 7. til 10. klasse.