Melgaard tilbage på landsholdet

Jan Pytlick er "jublende lykkelig"

Mette Melgaard var stoppet på håndboldlandsholdet, men efter Rikke Skovs VM-afbud har den rutinerede forsvars- og stregspiller ombestemt sig og tager med landsholdet til slutrunden i Brasilien i december.

Landstræner Jan Pytlick er naturligvis ovenud tilfreds, men desværre har han også modtaget et afbud fra Kamilla Kristensen.

- Jeg er naturligvis rigtigt ked af, at Kamilla ikke kan være med til VM. Hun er med sine 99 landskampe en af de mest rutinerede støtter på holdet - ikke mindst i forsvaret, siger Jan Pytlick.

- Men på den anden side er jeg jublende lykkelig for, at Mette Melgaard har sagt ja til at hjælpe os i denne for det danske kvindelandshold meget urolige tid.

- Mette vil kunne give et væsentligt bidrag i forhold til at skabe den ro og stabilitet, som helt sikkert vil løfte vores spil. Så jeg græder med det ene øje og smiler stort med det andet, fortæller landstræneren.

Var egentlig stoppet
Melgaard var egentlig stoppet på landsholdet, efter at det i sommer lykkedes for håndboldkvinderne at spille sig til VM med sejre over Polen. Årsagen var, at den rutinerede Randers HK-spiller er begyndt
at nedtrappe karrieren til fordel for et civilt job i et advokatfirma.

Ovenpå to dage med markante ændringer i VM-truppen har Jan Pytlick svært ved at vurdere det samlede tab ved Rikke Skov og Kamilla Kristensens afbud samt tilgangen af Melgaard.

- Heldigvis har Mette været med i mange år. Hun har været med i en lang periode og kender vores spil. Det var værre, hvis det var en helt ny spiller, der skulle med på holdet, mener Pytlick, der onsdag skal oplyse det internationale håndboldforbund, IHF, om 28 VM-aktuelle spillere.

VM i Brasilien er særdeles afgørende for landsholdet, da holdet her skal forsøge at komme tættere på næste års OL i London. Kikser kvalifikationen til OL, så står Dansk Håndbold Forbund (DHF) til at miste støttekroner fra Team Danmark i de kommende år.