For meget støv

Nedrivningsarbejdet på vandtårnet på Brendstrupvej har ligget stille i et stykke tid, fordi arbejdet støvede så meget, at det generede de nærmeste naboer.

Bedst som arbejdet var gået i gang med at rive vandtårnet på Brendstrupvej ned, gik det i stå. Århus Kommunale Værker var i fuld gang med at rive det meget medieomtalte vandtårn på Brendstrupvej ned, da det stod klart, at det støvede for meget med beton og andet affald fra tårnet. Det gik ud over de nærmeste naboer, og derfor blev nedrivningsarbejdet standset.

Vandtårnet var for et halvt års tid siden angiveligt et af de mest medieomtalte vandtårne i landet, da det fik skylden for den omfattende vandforurening i Århus. Forureningen forvirrede teknikere ved Århus Kommune i lang tid, indtil forklaringen endte med at blive, at den skyldtes dueafføring i vandtårnets top.

Arbejdet med at rive tårnet ned går i gang igen i morgen, forsikrer arkitekt Jørgen Dall fra Århus Kommunale Værker.

- Vi holder skarpt og løbende øje med arbejdet, og vi har påpeget overfor nedbrydningsfirmaet, at vi forlanger en anden nedrivningsmetode, der ikke støver. Derfor er der nu sat en afskærmning op, der mindsker støvet, siger han.