Medom støtter forslag til nyt stadion

Thomas Medom (SF) ser fine perspektiver i kulturrådmandens forslag til finansiering af et nyt fodboldstadion og en multiarena

00:50

1 af 2

Radikale Venstres kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad har foreslået, at man finder penge til et nyt stadion i Aarhus samt en multiarena ved at forlænge den såkaldte dækningsafgift.

I praksis betyder det at skrotte en lovet udfasning af dækningsafgiften, og det vil betyde en ekstraregning til erhvervslivet, der kan frigive midler.

- Vi ville stemme for - i hvert fald den del, der handler om ikke at fjerne dækningsafgiften og så bygge et nyt stadion, siger SF's Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

V-ordfører om stadion-forslag: Det er useriøst og populistisk

I Rabih Azad-Ahmads forslag ligger det, at dækningsafgiften trods alt vil blive kraftigt formindsket på trods af, at den ikke helt vil udgå, men står det til Thomas Medom kan den ligeså godt blive på de 5,75 promille, som niveauet er i dag. Azad-Ahmads forslag går på at reducere den til én promille fremfor helt at udfase den.

- Ethvert forslag, der kan være med til at standse, at vi giver erhvervslivet skattelettelser oveni dem, de allerede får af den landsdækkende skat, der bliver sat ned, det er fornuftigt, siger Thomas Medom.

Se mere i videoen øverst i artiklen.

Rådmand har planen klar: Sådan får Aarhus et fodboldstadion